Körresan till Nice

Viveca Östling (sopran i BKK) skriver:

”Väl framme i Nice på lördagskvällen åkte vi spårvagn nästan ända fram till vårt trevliga hotell Locarno.

På söndagen, efter att ha ätit en god och rejäl frukost, gav sig kören iväg med spårvagn och därefter buss, en resa på cirka en timme till Svenska Kyrkan i Cagnes-sur-Mer. Vi blev väl mottagna där och sjöng flera sånger på en friluftsgudstjänst vid S:ta Birgittas kapell. Efter gudstjänsten, som besöktes av ganska många svenskar, fick vi avnjuta en fantastiskt riklig och god lunch i Villa Ingeborg intill kapellet.

Dirigenten under parasoll, skönt för kören att stå i skugga (Foto: Helene Joelsson)
Richard Aspegrén predikar (Foto: VÖ)
Villa Ingeborg (Foto: IJ)

Sedan bar det iväg till Nice igen för att ha konsert i den vackra anglikanska kyrkan Holy Trinity i Gamla stan.

Holy Trinity (Foto: IJ)
Konsert i Holy Trinity (Foto: Helene Joelsson)
Måndagen och tisdagen ägnades åt egna aktiviteter.
På måndagen åkte några korister till Biot och Antibes, några till Saint-Jean-Cap-Ferrat och några åkte till Villefranche-sur-Mer och badade. Några ”gjorde” Nice och gick i gamla stan eller flanerade på den härliga strandpromenaden ”Promenade des Anglais”. Måndagen avslutades med en gemensam middag med 3-rättersmeny ute på ”Le Romarin” i gamla stan. God mat, mycket skratt och sång och sedan en mycket lång promenad genom staden till hotellet.
På tisdagen åkte en grupp korister till den pittoreska byn Saint-Paul-de-Vence, en timmes bussresa från Nice och det gjordes också ett besök på Fondation Maeght med konstverk både inomhus och i parken av bl a Miró, Chagall m fl.
Saint-Paul-de-Vence Foto: VÖ)
Giacometti-skulpturer i köruppställning? (Foto: IJ)
En av många Miró-skulpturer (Foto: VÖ)

Andra korister åkte till Eze och några gick på shopping i Nice. Några hurtiga korister motionerade och badade vid Promenade des Anglais. En av koristerna hade sin familj med sig och lilla Clara, 14 månader, charmade alla.

Vi har haft soligt och varmt väder under hela vistelsen (28-32 grader) och vattentemperaturen i Medelhavet uppskattades till 25-26 grader.
Onsdag morgon packade vi våra väskor och efter frukosten åkte vi spårvagn igen till flygplatsen för hemresa via Köpenhamn. Vi landade på Arlanda kl. 17.50.
Nu får vi minnas vår fina körresa vid den franska rivieran, och vi tackar resegruppen som planerat resan så bra!”

One thought on “Körresan till Nice”

  1. Tack för att vi fick följa med er på denna härliga resa! Hälsningar Clara och mamma Emma.

Comments are closed.