1:a Advent i Skokloster

Vilken härlig konsert det blev! Inför fullsatt kyrka framförde vi Mozarts Spatzenmesse och delar av Händels Utrecht Te Deum. Solister och instrumentalister gjorde fina insater.

Förutom de två stora verken sjöng vi Rachmaninoffs Bogoroditse Devo, ett Ave Maria, en a-cappella-koral sjungen på ryska för att få fram dess speciella klang.

Starten blev nog en överraskning för publiken. I dämpad belysning hördes vi sjunga Alta Trinita Beata från bakre delen av kyrkan. Extranumret Halleluja-kören ur Händels Messias i ett friskt tempo drog rejäla applåder.

Musikerna i Ensemble Fenix spelade Sinfonia Melodica, ett festligt verk med olika danssatser av G F Telemann.

Hoppas det kan bli tradition för vår kör att ha konsert i Skokloster på 1:a advent! Att gå på julmarknad i Skokloster slott och avsluta med en festkonsert i kyrkan blir en stämningsfull inledning på det nya kyrkoåret. Vad kan man önska mer? Jo lite snö som förgyller och ökar på julstämningen!