Festmusik i advent

Söndagen den 3 December kl. 15.00 Kommer vi att ha en konsert under ledning av Gunnar Klum i Skokloster Kyrka.
Fri entre.

Medverkande:
– Bålsta Kammarkör
– Hanna Wåhlin, sopran.
– Kristina Hansson Unander, sopran.
– Ulrika Skarby, alt.
– Mattias Gunnari, tenor.
– Helgi Reynisson, barryton.

– Ensemble Fenix, instrumentensemble.

– Kevin Lembke, orgel.
– Gunnar Klum, dirigent.

Andakt, Minna Serholt

Ulrika Skarby
Ulrika är frilansande operasångerska och artist sedan 2001. Ulrika är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och debuterade som Carmen i Carmen på Parkteatern i Stockholm. Ulrika arbetar både
med traditionell opera och mer experimentellt så som improviserad opera med Operaimprovisatörerna. Våren 2024 väntar ”Vilse” av Andrea Tarrodi/Magnus Florin på Kungliga Operan.

Mattias Gunnari
Mattias är tenor från Strängnäs och numera bosatt i Stockholm. Mattias har framträtt som Prinsen i Snödrottningen vid Kungliga Operan och som Flavio i Norma på Folkoperan i Stockholm. I de kyrkliga sammanhangen sjunger Mattias ofta oratorier och passioner av Bach och andra standardverk såsom Mozarts Rekviem och Händels Messias. Mattias har studerat vid Operahögskolan i Stockholm, Kungliga Musikhögskolan och Musikhögskolan i Örebro.

Kristina Hansson
Kristina är sopran och utbildad operasångerska med examen från Operahögskolan i Stockholm. Kristina har arbetat som frilansande solist både i Sverige och utomlands på Göteborgsoperan, Stadtsoper Berlin och Kungliga Operan. Kristina är sedan 2016 fast anställd som korist i Kungliga Operans kör.

Helgi Reynisson
Helgi är baryton och utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. Helgi har sjungit på många operahus och konsertlokaler runtom i Sverige och Europa. Våren 2023 gjorde
Helgi rollen som Darkness i operan Judith på Folkoperan och räknar sin stora debut som Papageno i Trollflöjten på Kungliga Operan hösten 2022. I december återkommer Helgi till Kungliga Operan som Masetto i Don Giovanni.

Hanna Wåhlin
Hanna Wåhlin är utbildad vid Guildhall School of Music and drama i London och på Det Kongelige Operaen Köpenhamns Operaakademi. Hanna har mottagit flertal utmärkelser däribland Joel Berglund stipendiet och Stenhammar-priset, sjungit flertal huvudroller och är en flitigt engagerad konsert och oratorium solist. Hon har dessutom mottagit flertal priser och utmärkelser såsom Joel Berglunds stipendiet från Operasolisterna och Stenhammar-priset i den internationella Stenhammar Tävlingen.