GUNNAR KLUM

Gunnar Klum är utbildad vid musikhögskolorna i Göteborg och Stockholm samt vid Guildhall School of Music and Drama. Två gånger har han blivit utsedd till kulturstipendiat i Uppsala stad. 2019 fick han även Håbo kommuns kulturstipendium. Debutskivan Schubert Lieder har blivit kritikerrosad i svensk och internationell press. Sedan 2015 är Gunnar Klum dirigent för Bålsta Kammarkör.

Körledaren har ordet
Jag heter Gunnar Klum och har den stora glädjen att leda Bålsta Kammarkör. Förutom kördirigent är jag utbildad sångsolist och sångpedagog.

Det kan inte finnas något bättre än att  få sjunga tillsammans och skapa vackra klanger. Jag har också märkt att körmedlemmar generellt uppskattar att få lära sig mer om sin egen röst för att därigenom bli duktigare och kunna bidra mer till helheten. Därför brukar jag i körarbetet lägga in en del sång-tekniska tips när vi jobbar, både när det direkt efterfrågas eller när jag känner att det behövs för helheten.

Kammarkören sjunger en trevlig och blandad repertoar med tonvikt på pärlorna inom den klassiska repertoaren. Under terminerna tar vi oss ofta an finstämda verk av de stora mästarna och framträder både i mässor och i fristående konserter.

Är du sugen på att umgås i ett trevligt sammanhang? Vill du att ”må-bra-hormoner” ska flöda i din kropp? Vill du lära dig mer om din egen röst och få sjunga tillsammans med ett härligt gäng så är du välkommen till oss.

Män och kvinnor i alla åldrar är välkomna!
Gunnar Klum

Vid kontakt ring tel nr:  0707720945