BÅLSTA KAMMARKÖR

Bålsta Kammarkör har nu 40 år på nacken och består av ca 25 medlemmar. Vi är ett glatt gäng med god sammanhållning och många av oss har varit med i kören mycket länge. Kören sjunger mest sakral musik och har framfört flera av de stora klassiska körverken, men även sjungit jazz, gospel och profan musik.
Nuvarande körledare är Gunnar Klum sedan några år tillbaka. Gunnar Klum är en välutbildad körledare, sångsolist och sångpedagog och han är en etablerad och välkänd baryton i Sverige.

Kören har gjort ett flertal körresor genom åren såväl inom landet som utomlands (nordiska länderna, Tyskland, Ungern, Italien, Irland, Spanien, Polen och Österrike) och har där haft uppskattade konserter. De senaste längre resorna gick till Italien (Toscana) oktober 2017, då vi deltog i en körfestival där och till Nice oktober 2019 då vi medverkade i en uppskattad utomhuskonsert vid Svenska kyrkan i Nice.

Vill du sjunga med oss?
Bålsta Kammarkör övar torsdagar kl 19:00-21:30 i Kyrkcentrum.
Vi tar gärna emot fler körsångare. Eftersom repertoaren är på en lite högre nivå krävs viss sång/körvana och gärna notkunskap. Vi söker främst tenorer och sopraner, men alla sångsugna är välkomna att höra av sig! Kontakta vår körledare Gunnar Klum: 0707 72 09 45

 Vill du lyssna på oss?
Vi sjunger på ungefär fem högmässor i Håbo Pastorat varje år och vi har konsert både under försommar och vid juletid. Vi har dessutom ljudfiler från olika framträdanden här på hemsidan.